Nemzeti Minősítő gyakorlat a Gaja-völgyben

Bicske, Gárdony, Mór és Székesfehérvár Járások önkéntes mentőcsoportjai részére szervezett gyakorlatot a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

nemzeti minosito gyakorlat a gaja volgyben Nemzeti Minősítő gyakorlat a Gaja-völgyben

Szeptember 11-én a Gaja tájcentrum területén került megrendezésre a Nemzeti Minősítő gyakorlat, több Fejér megyei járás mentőcsoportjai számára. Az eseményen közel 250 önkéntes vett részt. Önkéntes tűzoltók, Polgárőrök a Vöröskereszt megyei szakemberei és a Fejér medic egészségügyi szakszemélyzete biztosította a rendezvényt.

A résztvevő önkéntesen több szimulált káresetet kellett felszámolni, hivatásos tűzoltók felügyelete mellett. Volt villámárvíz elleni védekezés, műszaki mentés beszorult személy kimentésével, viharkár felszámolás és magasból mentés.

Minden “káresetnél” felkészült tűzoltók felügyelete és irányítása mellett az összes szervezet sikeresen felszámolta a rábízott káresetet.

A helyszínen több magasrangú vezető is tiszteletét tette, akik a záró beszédeikben megköszönték a résztvevők és szervezők munkáját és egyhangúan kiemelkedően felkészült és összehangoltra értékelték a résztvevők munkáját.

A 23 szervezet összes 60 km széles kárhelyszínt számolt fel, 69 sérültet mentett ki gépjárművekből, 8 személyt mentettek magasból alpintechnikával és közel 1000 homokzsákot helyeztek ki.

Résztvevő szervezetek listája:

Fehérvárcsurgó ÖTE
Bodajk ÖTE
Mór ÖTE
Mór Város PE
Csókakő ÖTE
Isztimér ÖTE és PE
Alba Regia PE
Fehérvári ÖTE
Fejér Medic Egyesület
Iszka ÖTE
Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei szervezete
Sárvíz ÖTE
Szfvári Városi Polgárőrség
Velencei-tavi Speciális Kutató-mentő alapítvány
Pázmánd ÖTE
Velence ÖTE
Zichyújfalui PE
Alcsútdobozi PE
Bicskei ÖTE
Csákvár ÖTE
Vértesboglár ÖTE
Rendőrség
MH Területvédelmi Zászlóalj

Képek a magasból mentésről:

Videó a magasból mentésről:

Exit mobile version