Tűz a Pusztavámi tejüzemben!

tuz a pusztavami tejuzemben 4 Tűz a Pusztavámi tejüzemben!

A bejelentés szerint egy munkagép égett a telephelyen. A kiérkező Móri, oroszlányi és tatabányai tűzoltók már nem csak az égő munkagéppel találták szembe magukat. A tűz átterjedt a karbantartó műhelyre, ami kb. 150-200 nm alapterületű tégla épület. A használatából több tűz és robbanás veszélyes anyag is volt az épületben. Többek között gázolaj valamint oxigén és dissous palack. A kiérkező tűzoltók kihozták az épületből az említett két palackot és megkezdték az oltást és a palackok hűtését.

tuz a pusztavami tejuzemben Tűz a Pusztavámi tejüzemben!

A karbantartó műhelyben parkolt még két munkagép, sajnos ezek is szinte megsemmisültek a tűzben. A tűzoltók összesen négy habosított sugárral fékezték meg a lángokat, ami nem terjedt tovább a telepen.

A hőterhelésnek kitett 2 palackot folyamatos hűtés mellett felügyelték a tűzoltók, akik a rendőrségi mesterlövészt kértek a helyszínre.

A telephely vezetője szerint jelentős az anyagi kár, ami több tíz millió forint.

A tűzoltó rajok egy óra alatt fékezték meg teljesen a tüzet és elkezdték az utómunkálatokat és átvizsgálták az épületet, további izzó részek után kutatva. Késő délelőtt megérkeztek a rendőség szakemberei, akik kilőtték a két sérült palackot. A kilövést követően a tűzoltók visszahűtötték a palackokat.

Exit mobile version